Werken, kletsen en tot rust komen in de Ontmoetingstuin

Nu de herfst is begonnen veranderen de werkzaamheden van de tuinploeg van het Damiaancentrum. Er staat nog wel het een en ander in bloei maar de tijd van oogsten is nagenoeg voorbij. Vrijwilliger Piet Fennis vertelt: ‘We kijken tevreden terug op een groeizame zomer. Hier in de tuin van het Damiaancentrum groeide alles als kool: de aardbeien, kruiden, bieten, bonen en de bloemen. We hadden er de handen vol aan. Zo gaat dat, met alles waar groei in zit, heb je altijd werk. Soms konden we het nauwelijks bijbenen. We hadden bijvoorbeeld zoveel aardbeien, soms moesten we ze gewoon laten hangen. Gelukkig waren onze gevederde vrienden daar dan weer blij mee. Maar we hadden ook eer van ons werk: de tuin was een plaatje en de opbrengsten waren navenant. Die opbrengsten zijn deels voor het ontmoetingscentrum en ook wij als vrijwilligers delen erin mee.
Nu de herfst zich heeft aangediend wordt er elke maandag nog steeds flink gewerkt. Kijk, Nico maait het gras van links naar rechts. Stefan zorgt ervoor dat het tegelpad geen grasmat wordt. Bonnie verzorgt samen met Jos de moestuin. Ze zijn nu aan het wieden. Jos en ik doen straks samen nog wat onderhoudswerkzaamheden, klusjes die zich wekelijks aandienen. Volgende week gaan we snoeien en blad ruimen. Er is altijd genoeg te doen.
We werken hier het hele jaar, op maandag van 10.00 – 15.00 uur. Maar ook belangrijk: hier in de tuin kom je tot rust. En samen koffie drinken, samen een boterham eten, wat kletsen, dat verhoogt de gezelligheid. Iedereen is welkom om eens te komen kijken of om samen met ons de handen uit de mouwen te steken. We kunnen altijd wel een extra tuinkracht gebruiken.’
Meer weten? Bel Piet op 0625003017 of mail naar info@damiaancentrum.nl 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.