Samen breien en haken bij het Damiaancentrum

Iedere eerste donderdag van de maand kan iedereen die het leuk vindt om te breien terecht bij het Damiaancentrum. ‘We noemen het ‘Samen breien’,’ zegt Bonnie den Blanken, ‘maar je kan bij ons alle vormen van handwerken doen, er wordt hier bijvoorbeeld ook gehaakt of geborduurd.

Gewoon lekker samen bezig zijn, daar gaat het om. Natuurlijk hoort daar gezellig samen kletsen bij, dat is eigenlijk het belangrijkste. Iedereen kan hier zijn of haar verhaal kwijt, onder het genot van een kopje koffie of thee.
Deze activiteit ‘Samen breien’ is spontaan ontstaan. We zaten hier op het Damiaancentrum bij elkaar toen er ineens iemand kwam binnenlopen met een grote hoeveelheid breinaalden en wol. Toen werd er meteen geroepen: ‘Samen breien, dat is natuurlijk ook leuk om te doen!’ Er bleken al meteen een aantal mensen enthousiast te worden. Daar hebben we meteen werk van gemaakt. En nu zitten we een keer per maand met een clubje dames – maar heren zijn natuurlijk ook altijd welkom – bij elkaar.
Je kan hier meteen aan de slag, want we hebben hier naalden en breigaren liggen. Dat kan je natuurlijk ook zelf meebrengen, wat je maar wilt. De een breit of haakt voor zichzelf, een ander voor een goed doel. Ikzelf brei bijvoorbeeld voor Oekraïne, een trui, of een mooie muts. Het is altijd goed. We helpen elkaar op weg. We wisselen onderling ideeën en patronen uit. Soms zoeken we patronen in boeken of op YouTube. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom.’

Heeft u interesse in ‘Samen breien’? Loop dan de eerste donderdag van de maand gerust binnen, tussen 14.00 – 16.00 uur.
Bijdrage  € 1,- per keer.
Voor meer informatie bel: 06 426 997 19 of mail naar info@damiaancentrum.nl 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.