Beeldhouwen in een ontmoetingscentrum: Keimoi

In de hobbywerkplaats van het Damiaancentrum huist sinds kort een beeldhouwgroep – Keimoi. Deze nieuwe werkgroep van het ontmoetingscentrum bestaat uit enthousiastelingen die graag creatief bezig zijn met steen. Zij halen met name voldoening uit het handmatig bewerken van steen, bijvoorbeeld speksteen, albast of serpentijn. En natuurlijk speelt voor hen de gezelligheid een grote rol, lekker samen bezig zijn en gezellig kunnen kletsen.
‘We hebben geen les,’ zegt vrijwilliger Elli de Rijk, ‘we zijn gewoon maar begonnen. Ieder van ons heeft stenen en wat gereedschap bij elkaar gezocht of aangeschaft en is daarmee aan de slag gegaan. We helpen en adviseren elkaar. Het gaat ons niet zozeer om een fantastisch resultaat, maar om het samen bezig zijn. De hobbywerkplaats van het Damiaancentrum is voor onze groep een geweldige plek, hier kunnen we naar hartenlust hakken, vijlen en schuren. Het mag hier stoffig worden. Uiteraard staat de deur van de werkplaats open voor anderen. Het Damiaancentrum is immers een ontmoetingscentrum en is er voor iedereen.’

Ben je geïnteresseerd in het werken met steen? De beeldhouwers van Keimoi zijn er op maandagmiddag, dinsdagochtend en donderdagmiddag.
Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen en kan natuurlijk aanschuiven. Er ligt altijd wel een steentje voor je klaar. En ook de koffie staat klaar!
Voor de koffie/thee wordt een bijdrage van € 2,- per keer gevraagd.

Meer informatie: Elli de Rijk, tel: 06 4434 6449 of info@damiaancentrum.nl

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.