Altijd een warm welkom

De kersttijd is bij uitstek de tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken. Zo ook bij het Damiaancentrum. Voorzitter Piet van den Tillaart: ‘Hier op het Damiaancentrum bekijken we alles graag van de zonnige kant en richten we ons op wat mogelijk is. We hebben nu in plaats van een grootschalige kerstviering met al onze vrijwilligers, enkele kleine kerstbijeenkomsten georganiseerd. We kunnen elkaar dan niet allemaal tegelijk zien en spreken, maar we zijn dan toch even bij elkaar om gezellig even het jaar door te nemen. Ondanks dat er afgelopen jaar veel níet is doorgegaan, kunnen we terugkijken op een mooi jaar. Want dankzij de inzet, creativiteit en positieve instelling van onze vrijwilligers is er ook veel wél doorgegaan. Zij vonden dan toch een manier om een workshop of bijeenkomst te organiseren. Bij ’t Onderonsje, SamenBreien, de beeldhouwgroep Keimoi en het Textielatelier, kwamen ze bijvoorbeeld bij elkaar in kleine groepjes en de bijeenkomsten van Gesprek te Pas werden soms buiten in plaats van binnen gehouden. De tuinploeg heeft het hele jaar door veel werk verzet, evenals de Fietsenwerkplaats. Daar zijn tientallen oude fietsen opgeknapt voor goede doelen. Hopelijk kunnen we volgend jaar ook weer samen koken bij Keukenpraat, samen zingen bij Grenzeloos Muziek en weer een Senioren Vakantieweek organiseren.
Ik ben heel trots op onze vrijwilligers, het zijn gouden mensen. Zij zetten zich in om iedereen die bij ons op het Damiaancentrum komt, een warm welkom te geven en zorgen dat iedereen zich op z’n gemak voelt. Ze creëren een gemoedelijke, huiselijke sfeer en  – heel belangrijk – hebben oprecht aandacht voor mensen. Zo dragen ze in feite het gedachtegoed van Pater Damiaan uit, voor hem waren alle mensen gelijk en verdiende iedereen het om gezien en gehoord te worden.

Namens het Damiaancentrum wens ik iedereen fijne feestdagen toe. We gaan vol vertrouwen en hoop het nieuwe jaar in. We hopen dan weer veel mensen in ons centrum te mogen ontmoeten en blij te kunnen maken met onze activiteiten.’

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.