Rondleidingen in het Damianenklooster

Onder leiding van Hans Lakwijk gaat in november een nieuwe werkgroep van start, namelijk de werkgroep ‘Rondleidingen’. Met grote regelmaat wordt er op de woensdagmiddagen, om 14.00 uur, wordt er een rondleiding door het klooster verzorgd voor een groep van maximaal 15 personen per keer. De rondleiding kost 5 euro per persoon, incl. ontvangst met een kopje koffie/thee.

Het monumentale gebouw (1923) met de prachtige glas-in-loodramen spreekt tot de verbeelding. Veel mensen vragen zich af hoe het er van binnen uitziet. Anderen kennen het pand uit verhalen van familie of herinneren het klooster nog uit hun jeugd en willen het gebouw graag nog eens zien. Nu er in het Damianenklooster geen gesloten klinieken meer gehuisvest zijn is het mogelijk dit bijzondere pand te bezoeken. In samenspraak met de huidige bewoners (De Weievensehoeve) is het plan opgepakt om rondleidingen te verzorgen. En wie kan er beter een rondleiding verzorgen dan iemand die in het pand heeft gewoond en weet waar welke zalen voor gebruikt werden? Bij het Damiaancentrum zijn enkele oud-seminaristen als vrijwilliger actief. Zij kennen het pand van binnenuit. Tussen hun 12e en 18e jaar zaten zij hier op school. Het was niet alleen hun school, maar ook hun thuis. Zij woonden hier en kregen les van de Paters van de Heilige Harten.

De Rondleiding wordt verzorgd door Hans Lakwijk of een van de andere oud-seminaristen. Zij laten je het gebouw zien aan de hand van verhalen van vroeger. Je krijgt zo een uniek inkijkje in een bijzondere wereld.

Aanmelden voor een rondleiding is verplicht. Aanmelden kan telefonisch (0413-291200) of per e-mail: hanslakwijk@gmail.com. Aanmeldingen worden gehonoreerd op volgorde van binnenkomst.

.