Ontmoetingstuin

Gezellig samen tuinieren

Het Damiaancentrum heeft een bijzondere tuin. Een echte blikvanger. Zodra je door het poortje naar de ingang van het centrum loopt, valt je oog op de cirkelvormige tuin. Die tuin is aangelegd door vrijwilligers en wordt door vrijwilligers bijgehouden. Het is een tuin waarin mensen elkaar ontmoeten en samen werken, het hele jaar door.

De ronde tuin is opgedeeld in vakken, dat is overzichtelijk en maakt een taakverdeling makkelijk. De opbrengst van de tuin is onder andere bedoeld voor de kookgroep van het Damiaancentrum, Keukenpraat, die de groenten gebruiken voor hun gezamenlijke maaltijden. De bloemen worden gebruikt om het centrum mee aan te kleden. Maar natuurlijk kunnen de vrijwilligers er ook van profiteren.

De tuinploeg komt elke maandag bij elkaar. De een houdt zich bezig met het gazon, de ander houdt de paadjes bij of wiedt het onkruid en weer een ander regelt de verse koffie. Alles is mogelijk en ieder doet wat ie kan. Zo gaat dat in onze ontmoetingstuin: samen werken en ook tijd hebben voor een fijn gesprek met elkaar.

Lijkt u het leuk om in onze tuin te komen helpen? Of kent u iemand die een gezellige dagbesteding zoekt? Het Damiaancentrum kan nog wel enkele vrijwilligers gebruiken die de handen uit de mouwen willen steken. Kom gerust eens een kijkje nemen, iedere maandag staat om 10.30 uur de koffie klaar. Voor meer informatie, neem contact op met Piet van den Tillaart: 06 426 997 19.