Beeldhouwen

Keimoi

In de hobbywerkplaats van het Damiaancentrum huist nu een beeldhouwgroep, Keimoi. Deze werkgroep bestaat uit enthousiastelingen die graag creatief bezig zijn met steen. Zij halen met name voldoening uit het handmatig bewerken van steen, bijvoorbeeld speksteen, albast of serpentijn. En natuurlijk speelt voor hen de gezelligheid een grote rol, lekker samen bezig zijn en gezellig kunnen kletsen.
‘We hebben geen les,’ zegt vrijwilliger Elli de Rijk, ‘we zijn gewoon maar begonnen. Ieder van ons heeft stenen en wat materialen aangeschaft en is daarmee aan de slag gegaan. Een van ons heeft wel jarenlang les gehad, dus zij is onze vraagbaak. En verder helpen en adviseren we elkaar. Het gaat ons niet zozeer om een fantastisch resultaat, maar om het samen bezig zijn. De hobbywerkplaats van het Damiaancentrum is voor onze groep een geweldige plek, hier kunnen we naar hartenlust hakken, vijlen en schuren. Het mag hier stoffig worden. Uiteraard staat de deur van de werkplaats open voor anderen. Het Damiaancentrum is een ontmoetingscentrum en is er voor iedereen.’

De beeldhouwgroepen van Keimoi zijn er iedere maandagmiddag (13.30-16.30 uur) en donderdagmiddag (13.30 – 16.30 uur – deze groep is vol).

Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. Aanschuiven kan natuurlijk ook.
Voor de koffie/thee wordt een bijdrage van € 2,- per keer gevraagd.

Meer informatie: Piet van den Tillaart   06 426 997 19 of info@Damiaancentrum.nl