Fietsenwerkplaats

van oud naar nieuw

Prachtig werk is het: van een oude, kapotte fiets weer een nieuwe maken. Dat gebeurt in de fietsenwerkplaats van het Damiaancentrum. De vrijwilligers van de fietsenwerkplaats gebruiken de bruikbare onderdelen van oude fietswrakken om andere oude fietsen op te knappen tot een prima vervoermiddel. Deze ‘nieuwe’ fietsen worden verkocht – voor een zacht prijsje – aan mensen met een smalle beurs, bijvoorbeeld statushouders.

Het Damiaancentrum stimuleert mensen die zo’n fiets nodig hebben om naar het centrum te komen en zelf te sleutelen aan de eigen nieuwe fiets – onder begeleiding van ervaren vrijwilligers. Want zelf je eigen fiets opbouwen geeft veel voldoening. Het is vooral ook gezellig om samen te klussen bij een muziekje en onder het genot van een kopje koffie. Om dan uiteindelijk vol trots op je eigen nieuwe karretje naar huis te rijden.

Zo hebben al verschillende mensen de weg naar de fietsenwerkplaats gevonden. De een zoekt een vervoermiddel of wil zijn eigen fiets leren repareren, de ander komt voor de sociale contacten of om de Nederlandse taal te oefenen. Voor velen is het een groot plezier met de handen te werken, geconcentreerd met een klus bezig te zijn en samen te werken met anderen. Zo is het repareren van fietsen geen doel maar een middel om gezellig en nuttig samen bezig te zijn.

Heeft u nog een oude fiets staan die u weg wilt doen? Of heeft u nog onderdelen of materialen over? Het Damiaancentrum is er blij mee.

Bent/kent u iemand die het leuk vindt te sleutelen of een leuke dagbesteding zoekt? Of een mooie opknapfiets kan gebruiken? Elke maandagmiddag is de fietsenwerkplaats open. Iedereen is welkom om binnen te lopen en een kijkje te nemen. De koffie staat klaar.
Voor meer informatie, neem contact op met Piet Fennis, vrijwilliger Damiaancentrum, via: 06 2500 3017.

Team fietsenwerkplaats