Over ons

Het Damiaancentrum is een plek waar mensen elkaar ontmoeten in een gemoedelijke, huiselijke sfeer. Iedereen is welkom en kan binnenlopen voor een kop koffie, voor een praatje, of meedoen met een van de vele activiteiten. Samen bezig zijn, de zinnen verzetten, aandacht voor elkaar, dat is waar het om draait.

Missie

Met het leven en werk van Damiaan de Veuster als voorbeeld willen wij MET mensen die dat in onze samenleving het hardste nodig hebben een centrum creëren waar iedereen zich gewaardeerd voelt om wie hij of zij is.

Visie

Het streven is dat wat er in het Damiaancentrum gebeurt, bijdraagt aan het vergroten van het gevoel van eigenwaarde. Zowel van de mensen die zich inzetten als vrijwilliger, als de mensen die deelnemen aan de activiteiten die er plaatsvinden.
De ervaring is dat wanneer mensen meer zelfvertrouwen krijgen, ze meer open staan voor de mensen om zich heen, bewuster beslissingen zullen nemen en meer verantwoordelijkheid gaan dragen – zowel voor zichzelf als voor anderen.

Ben je nieuwsgierig naar wat er zoal op het Damiaancentrum gebeurt? Meld je dan – op de homepagina – aan voor onze nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief verschijnt minimaal 4 keer per jaar.
Nieuwsbrief januari 2024