OPBRENGST RABOBANK CLUB-SUPPORT

De actie Rabo Clubsupport heeft voor het Damiaancentrum € 327,82 opgebracht.

Graag willen wij iedereen die op ons heeft gestemd heel hartelijk bedanken.

Zoals bekend wordt dit besteed aan de Senioren-Vakantie-week (april).

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Integratiediner: Eten verbindt

Op de website van de MooiRooi-krant staat een uitgebreid artikel over het Integratiediner met veel foto’s.
En ook in het Eindhovens Dagblad verscheen een lovend artikel: Samen eten verbindt bij het Integratiediner in Sint-Oedenrode
Mooi om eens terug te kijken op alweer een geslaagde bijeenkomst!

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Rabo ClubSupport-actie

Ook dit jaar doet het Damiaancentrum weer mee met de Clubkas-actie van de Rabobank.
Leden, dus niet zomaar als je enkel klant bent, kunnen daaraan meedoen. Zij krijgen bericht en een stemkaart. Ben je lid van de Rabobank? Geef dan je stem(men) aan het Damiaancentrum. Ken je mensen die lid zijn: geef hen de tip om op ons te stemmen!
Ook dit jaar willen we de opbrengst bestemmen voor onze senioren-vakantieweek.

De stemperiode loopt van 27 september tot en met 11 oktober 2019.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

10 oktober 2019: Integratiediner bij het Damiaancentrum

Iedereen Welkom!

Gezellig tafelen en andere mensen, uit andere culturen, leren kennen? Dat kan in het Damiaancentrum te Sint-Oedenrode op donderdag 10 oktober, tijdens het achtste Nationaal Integratiediner. Het diner is bedoeld om mensen uit verschillende culturen met elkaar in contact te brengen, elkaar te laten ontmoeten. Dit gebeurt onder het genot van hapjes of gerechten die de deelnemers zelf meebrengen.

Heeft u zin in een bijzondere avond? Meld u dan aan. Kent u mensen uit andere culturen die het leuk zouden vinden om te komen? Geef deze uitnodiging aan hen door of nodig hen uit om (samen met u) hieraan deel te nemen.

Kom op 10 oktober naar het Damiaancentrum, Schijndelseweg 46, Sint-Oedenrode en breng een gerechtje mee. Om eventueel iets op te warmen zijn fornuis en oven aanwezig. Inloop vanaf 17.30 uur. Aanvang diner: 18.00 uur (tot ca. 21.30 uur).
Er zijn geen kosten aan verbonden. Het Damiaancentrum zorgt voor koffie en thee.

Opgeven bij : Maria van Schijndel – telefoonnummer: 06 1997 1355
Stuur een mail naar:  mvanschijndelvandem@hotmail.com

Graag tot ziens op 10 oktober!
Vrijwilligers van het Damiaancentrum

Meer informatie over het integratiediner is te vinden op www.nationaalintegratiediner.nl

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Boek ‘Domweg gelukkig’

Interview van Omroep Meierij met Hans Lakwijk en Piet Elands

Met de titel ‘Domweg gelukkig’ geven de vijf oud-Damianen, Chris de Bont, Piet Elands, Wim Klein, Hans Lakwijk en Koos Linders kernachtig hun herinneringen weer in een boek dat zaterdag 21 september werd gepresenteerd.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Reünie Damianen

(Bron: MooiSchijndelkrant)

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Gesprek te Pas

Beste,

Bij deze willen wij je van harte uitnodigen voor het Gesprek te Pas van aanstaande zondag 18 augustus. We gaan het dan hebben over rituelen.

Het begrip ‘rituelen’ kan op van alles betrekking hebben, bv: begrafenisritueel, ochtendritueel, enz. Wat zijn dat eigenlijk, rituelen? Waarom hebben we die? Hebben we die nodig? Kunnen we ook zonder? Welke rituelen heb jij zelf? Hoe kom je eraan? Wat gebeurt er als je ervan afwijkt?

Laten we het dáár eens over hebben in het Gesprek te Pas op zondag 18 augustus.

Deze keer zal Kees Fennis de bijeenkomst voorbereiden en het gesprek leiden. Het belooft weer een interessante, goede samenkomst met wandeling te worden, onder hopelijk prima weersomstandigheden.

Je bent van harte welkom op zondag 18 augustus, om 10.00 uur in het Damiaancentrum, Schijndelseweg 46, Sint-Oedenrode.

Grote groet,
namens de werkgroep Gesprek te Pas,
Hans Lakwijk

·         Onze kosten bedragen p.p. ongeveer 3 euro. Jouw bijdrage is altijd naar draagkracht!

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Vakantie in het Damiaancentrum

Ondanks de vakantieperiode gaan de meeste (twee)wekelijkse activiteiten gewoon door.

Het textielatelier sluit op 18 juli en is op 22 augustus weer open.
De eerstvolgende Keukenpraat is op dinsdag 3 september.

Taalwerkplaats Rooi organiseert ook dit jaar weer een zomerschool in het Damiaancentrum.

DOOR OMSTANDIGHEDEN KAN DE ACTIVITEIT ‘VERHALEN OVER DE OORLOG’ DOOR RENÉ HILDESHEIM A.S. WOENSDAG NIET DOORGAAN!

Agenda Zomerschool 2019
of download als pdf
Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Vakantie in het Damiaancentrum

Vrijwilligers-dag, vergaderen en spelletjes

Op zaterdag 18 mei waren (bijna) alle vrijwilligers erbij!
Eerst vergaderen en de laatste nieuwtjes, daarna een heerlijke lunch en een ontspannen spelmiddag. Sjoelen, boulen, dobbelen, …….
(Zoek je ook een leuke club? Neem eens contact op!!

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Geslaagde Senioren Vakantieweek.

Van 23 t/m 27 april hebben 15 deelnemers en 5 begeleiders uit Sint-Oedenrode, Schijndel en Zijtaart deelgenomen aan de Senioren Vakantieweek die werd georganiseerd door het Damiaancentrum. Met taxibusjes, die gratis beschikbaar waren gesteld door de Rotary uit Veghel, werden de deelnemers naar het gastenverblijf van het Dominicanenklooster in Huissen vervoerd voor een gezamenlijke vakantie. Deze vakantie is speciaal bedoeld voor senioren die om uiteenlopende redenen zelf niet op vakantie kunnen of willen gaan. Eerder al vond in het Damiaancentrum een gezellige kennismakingsbijeenkomst plaats waarin de deelnemers elkaar al hadden leren kennen.

Na de hartelijke ontvangst in het Huissense klooster en het uitpakken van de koffer genoot het gezelschap van de eerste geserveerde warme maaltijd. Op het programma stonden diverse activiteiten, zoals een kennismakingsbingo, een rondleiding door het klooster, gezellig samenzijn en het zingen van liedjes, een ontspannende ochtend met Qigong, een creatieve middag met intuïtief schilderen, een optreden van Cohda Krek, een workshop Levenskunst, een uitstapje naar het tuinbouwmuseum Mea Vota in Huissen, een filmavond, een workshop met klankschalen, een quiz, gezellige muziek met het duo Ria en Jan en op Koningsdag werd een advocaatje met slagroom en een oranjebittertje geschonken, terwijl de huldiging van de koning met zijn familie op de tv werd gevolgd.

Tussendoor was er voldoende tijd om van de heerlijke maaltijden te genieten en om een momentje rust te nemen. Ook werd veel aandacht geschonken aan het luisteren naar elkaars verhalen. Omdat veel van de deelnemers te maken hebben gehad met de schaduwkant van het leven, was dit een heel belangrijk onderdeel van de vakantie. Er werd niet alleen gesproken over wat men is kwijtgeraakt, maar ook over de positieve dingen die men heeft ervaren in het leven. Ook werd de mogelijkheid geboden om de Vespers en Lauden in de kapel, de dagelijkse getijdengebeden met de Dominicanen, bij te wonen.

Wij, als vrijwilligers van het Damiaancentrum, hebben waardering voor de mensen die het hebben aangedurfd om mee op vakantie te gaan. Om zich kwetsbaar op te stellen, maar ook om zich open te stellen en de geboden hulp te aanvaarden. Wij hebben genoten van hun aanwezigheid en van de vriendschap en warmte die wij hebben mogen ontvangen. Een bijzonder aspect is, dat we nieuwe onderlinge vriendschappen hebben zien ontstaan.

Wij hopen dat we de deelnemers hebben kunnen laten ervaren wat de doelstelling van het Damiaancentrum is: een ontmoetingsplaats zijn voor mensen die daar behoefte aan hebben, hen een extra steuntje in de rug te geven en een lichtpuntje te zijn voor de momenten wanneer men het leven wat donkerder inziet.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen