Over het Damiaancentrum

Het Damiaancentrum is een plek waar mensen elkaar ontmoeten in een gemoedelijke, huiselijke sfeer. Iedereen is welkom en kan binnenlopen voor een kop koffie, voor een praatje, of meedoen met een van de vele activiteiten. Samen bezig zijn, de zinnen verzetten, aandacht voor elkaar, dat is waar het om draait.

Geplaatst in Activiteiten | Reacties uitgeschakeld voor Over het Damiaancentrum

Let op: het Damiaancentrum heeft een nieuw telefoonnummer: 06 426 997 19

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Let op: het Damiaancentrum heeft een nieuw telefoonnummer: 06 426 997 19

Open dag

Op zaterdag 25 mei stonden onze deuren van 2 – 5 uur wagenwijd open. Vrijwilligers, deelnemers en hun familie en vrienden konden toen een kijkje nemen in ons centrum. In de grote zaal presenteerden verschillende werkgroepen zich. Zo lieten ’t Onderonsje en de schildergroep Wiro op prachtige kleurrijk ingerichte tafels, hun eigen creaties zien. En bij de tafel van Goed Ontmoet kon je gezellig aanschuiven. In het textielatelier kon je niet alleen rondkijken, maar ook een naai- of lockmachine uitproberen. De fietsenwerkplaats was open, evenals de ruimte waarin de beeldhouw- en keramiekgroepen actief zijn. Daar zag je mensen aan het werk en kon je ook hun tentoongestelde eindproducten bekijken.
Het was lekker en gezellig druk. Bezoekers namen binnen of buiten onder de veranda de tijd voor een praatje en een kop koffie. Een plek om elkaar te ontmoeten, en daar was het om te doen.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Open dag

Integratielunch

Neem een gerechtje mee, kom gezellig eten en ontmoet andere mensen, o.a. uit andere culturen. Iedereen welkom!

Gezellig tafelen en andere mensen, uit verschillende culturen, ontmoeten en leren kennen? Dat kan in het Damiaancentrum te Sint-Oedenrode,

op zondag 5 mei, tijdens de Integratielunch.

De lunch is bedoeld om mensen uit verschillende culturen met elkaar in contact te brengen onder het genot van hapjes of gerechten die de deelnemers zelf meebrengen.

Heeft u zin in een bijzondere middag? Kent u mensen uit andere culturen die het leuk zouden vinden om te komen? Geef deze uitnodiging aan hen door of nodig hen uit om (samen met u) hieraan deel te nemen.

Graag tevoren aanmelden, vóór 1 mei, dan weten we op hoeveel mensen we mogen rekenen.
Aanmelden kan door het sturen van een e-mail naar info@damiaancentrum.nl of te bellen naar: 06 426 997 19. 

Om eventueel iets op te warmen zijn fornuis en oven aanwezig. Inloop vanaf 11.30 uur. Aanvang lunch: 12.00 uur (tot ca. 14.30 uur).
Er zijn geen kosten aan verbonden. Het Damiaancentrum zorgt voor koffie, thee en fris.

Tot ziens op zondag 5 mei!
De vrijwilligers van het Damiaancentrum

Adres:
Schijndelseweg 46, Sint-Oedenrode
Ingang: achter-ingang van het kloostergebouw

Geplaatst in Integratie | Reacties uitgeschakeld voor Integratielunch

Doe mee! NL Doet op het Damiaancentrum

Op zaterdag 16 maart kun je kennismaken met vrijwilligerswerk en met het Damiaancentrum. Die dag staat in het teken van NL Doet. Die dag kun je meedoen met een van de NL Doet-activiteiten en je inzetten voor een goed doel of een lokale stichting.
Het Damiaancentrum doet mee met NL Doet.

Onze doe-klus: de tuin verfraaien. Op het ontmoetingscentrum kun je op 16 maart tussen 9.30 uur en 15.00 uur de handen uit de mouwen steken, samen met andere vrijwilligers. Dan kun je aan de slag in de mooie tuin van het centrum.
Doe je ook mee? Aanmelden kan via www.nldoet.nl (zoek op Meierijstad) of rechtstreeks bij het Damiaancentrum, via info@damiaancentrum.nl.

Geplaatst in Activiteiten, NL doet | Reacties uitgeschakeld voor Doe mee! NL Doet op het Damiaancentrum

Gezellig samen bezig zijn op het Damiaancentrum

Heb je zin om lekker met je handen bezig te zijn? En om gezellig in een groepje aan de slag te gaan? Dat kan op het Damiaancentrum. Daar kun je bijvoorbeeld beeldhouwen, kleien, schilderen, breien en naaien. Het centrum biedt ruimte en mogelijkheden voor iedereen die andere mensen wil ontmoeten.

Er wordt geen les gegeven, maar de deelnemers helpen elkaar vooruit. En natuurlijk wordt er ruim de tijd genomen om koffie te drinken en te kletsen.

Kijk bij ‘Groepen’ op deze website en in onze ‘Agenda’ voor informatie over dagen en tijden.

Nieuwsgierig geworden? Kom gerust eens kijken. Voor meer informatie kijk op www.damiaancentrum.nl, mail naar info@damiaancentrum.nl of bel:  06 426 997 19

Geplaatst in Activiteiten | Reacties uitgeschakeld voor Gezellig samen bezig zijn op het Damiaancentrum

Goed ontmoet

Op dinsdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur kent het Damiaancentrum een drempelloze inloop-ochtend. Iedereen die wil kan dan gewoon binnenlopen en een kijkje komen nemen in ons ontmoetingscentrum. Als je zin hebt in een praatje of gewoon gezellig koffie wilt komen drinken, je bent altijd van harte welkom. Natuurlijk is de binnenloop-ochtend ook open voor mensen die meer informatie willen over het Damiaancentrum en er graag een kijkje willen nemen. Om 9.30 uur staat de koffie klaar.

Geplaatst in Activiteiten | Reacties uitgeschakeld voor Goed ontmoet

Omroep Meierij belicht: Damianenklooster Sint-Oedenrode

Onlangs heeft Omroep Meierij een film gemaakt over het Damiaancollege toen en nu; zeker waard om te bekijken.

Geplaatst in Activiteiten | Reacties uitgeschakeld voor Omroep Meierij belicht: Damianenklooster Sint-Oedenrode

Gezellig creatief bezig zijn op het Damiaancentrum

Lijkt het je leuk om te schilderen, te kleien, of te beeldhouwen? Dat kan allemaal op het Damiaancentrum. Op het centrum zijn er een paar enthousiaste werkgroepen bij gekomen en dat biedt ruimte en mogelijkheden voor iedereen die graag andere mensen wil ontmoeten.

Sinds enige tijd is er een klei- en keramiekwerkgroep actief. Liesbeth: ‘We komen wekelijks op vrijdagochtend bij elkaar in de voormalige houtwerkplaats. Hartstikke leuk en gezellig. We stimuleren en helpen elkaar. Nu zijn we nog met een klein groepje, we zouden het leuk vinden als er nog meer mensen willen aansluiten. Dus: loop gerust eens binnen.’

Er wordt ook geschilderd op het Damiaancentrum. Een groepje ervaren schilders is er op maandagochtend actief. Agnes geeft aan: ‘We brengen onze eigen spullen mee en werken in de ontmoetingsruimte. Dat is een mooie ruimte met prima licht om te schilderen. We vinden het fijn als de groep groeit om zo ook weer andere hobbyschilders te leren kennen. Iedereen is welkom. Het is wel fijn als je al een basis hebt, want er wordt geen les gegeven.’ Vrijwilliger Gon vult aan: ‘Ben je nog niet ervaren, maar wil je onderzoeken of je schilderen leuk vindt? Op de maandagmiddag gaat er in dezelfde ruimte een beginnersgroep van start. De deelnemers brengen zelf kwasten en een bordje mee, voor materialen zoals verf, papier en linnen, wordt gezorgd.’

Geplaatst in Activiteiten | Reacties uitgeschakeld voor Gezellig creatief bezig zijn op het Damiaancentrum

Creatief met stoffen: voor elk wat wils

Lijkt het je leuk om zelf kleding te maken? Wil je kleding vermaken of opleuken? Of wil je lekker creatief bezig zijn met stof, garen en versieringen? En vind je het leuk om samen met anderen te werken? Dan is het textielatelier van het Damiaancentrum iets voor jou.

Iedere donderdagmiddag is het textielatelier geopend, van 13.00 – 16.00 uur. Christien, een van de vrijwilligers van het Damiaancentrum, is dan aanwezig om belangstellenden te ontvangen en te ondersteunen bij hun werkzaamheden.

‘Iedereen die geïnteresseerd is, is welkom. Er zijn geen verplichtingen, je kan iedere week komen, of incidenteel. Je kan alleen komen, of met een klein groepje. Ook is het mogelijk om hier te werken aan je eigen textielproject. Misschien vindt iemand het leuk om tassen te maken, of een wandkleed. Er staan voldoende naaimachines, er staat een lockmachine, er is volop garen, er zijn stoffen, knopen, boeken met patronen enzovoort. Je schuift gewoon aan en kunt meteen aan de slag. En als er vragen zijn of hulp nodig is, dan probeer ik zo goed als ik kan te helpen. Mensen helpen ook elkaar vooruit. Iedereen komt ook voor de gezelligheid. Er wordt heel wat gekletst en natuurlijk staat er altijd koffie en thee klaar. Voor het meedoen op donderdagmiddag vragen we een bijdrage € 1, –

Wil je een kijkje komen nemen in het textielatelier? Loop dan gewoon eens binnen. Kent u iemand die het leuk vindt om te (leren) naaien? Geef deze informatie dan gerust door. Voor meer informatie mail naar Info@damiaancentrum.nl of bel:  06 426 997 19.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Creatief met stoffen: voor elk wat wils