In oktober alle binnenactiviteiten gestopt.

Zoals jullie ongetwijfeld weten, grijpt het coronavirus steeds meer om zich heen en gaan we weer een spannende periode tegemoet.

Het kabinet heeft (voorlopig) voor de komende 3 weken diverse beperkingen afgekondigd met als doel de verspreiding van corona in te dammen.

Aangezien wij als vrijwilligers van het Damiaancentrum veelal te maken hebben met kwetsbare deelnemers, hebben wij het volgende besluit genomen.

Met ingang van heden zetten wij tot en met oktober alle activiteiten stop die binnen plaatsvinden. Dit geldt dus voor ‘t Onderonsje, Keukenpraat, het Textielatelier, Samen Breien en Gesprek te Pas.

Wanneer Gesprek te Pas in de buitenlucht mogelijk is, kan het doorgang vinden, maar binnen ook al is het verdeeld over meerdere ruimtes kan het niet doorgaan.

Ontmoetingstuin en Fietsenwerkplaats kunnen wél doorgaan.

Wij willen er alles aan doen om te voorkomen, dat mensen bij ons besmet raken.

Eind oktober zullen we aan de hand van de actuele situatie bekijken hoe het verder gaat.

Het bestuur

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Rabobank Clupsupport 2020

Ook dit jaar doet het Damiaancentrum weer mee met de aktie

Rabo Clubsupport.

Leden van de Rabobank, dus niet zomaar als je enkel klant bent, kunnen daaraan meedoen. Zij krijgen bericht en een stemkaart.
Ben je lid van de Rabobank? Geef dan je stem(men) aan het Damiaancentrum.

Ken je mensen die lid zijn: geef hen de tip om op ons te stemmen!

Vanwege het coronavirus is het moeilijker voor onze deelnemers van ’t Onderonsje en Keukenpraat om regelmatig bij elkaar te komen en elkaar te ontmoeten. Daarom willen wij met de opbrengst van deze actie iets extra’s doen voor onze deelnemers.

De stemperiode loopt van 5 tot en met 25 oktober 2020.

Doe mee en stem op het Damiaancentrum.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Activiteiten Damiaancentrum voor deel van start per 1 juni.

Het Damiaancentrum is een ontmoetingscentrum, een plek waar iedereen meetelt en waar interessante activiteiten worden georganiseerd. Het doel: elkaar ontmoeten, gezellig samen werken en elkaar inspireren. Het centrum is er speciaal voor iedereen die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Helaas is dat nu niet mogelijk op de wijze zoals we al jaren gewend waren. Contacten zijn nu noodgedwongen op afstand.

Nu de richtlijnen het mogelijk maken om met (kleine) groepen samen te komen wil het Damiaancentrum open gaan voor vrijwilligers en deelnemers. Inmiddels zijn de zalen opnieuw ingericht waarbij rekening is gehouden met de anderhalve meter afstand. Dit betekent dat er maximaal 10 personen gelijktijdig aanwezig kunnen zijn. De twee zalen kunnen niet tegelijkertijd gebruikt worden vanwege de looproute. Er is een protocol opgesteld waaraan iedereen zich moet houden.

In goed overleg met de coördinatoren gaat een deel van de groepen starten. Samen Breien en Ontmoetingstuin kunnen in juni starten. Ook de Fietsenwerkplaats start in juni, maar met maximaal 2 personen (handschoenen verplicht). Het Onderonsje gaat waarschijnlijk in juli starten. Gesprek te Pas is nog niet bekend wanneer dat start omdat gekeken wordt naar de mogelijkheid om de bijeenkomsten in de buitenlucht te organiseren. Voor Keukenpraat is de afstand van anderhalve meter niet haalbaar en kan niet starten. Dat geldt ook voor het Textielatelier. Voorlopig zullen maximaal 4 personen mondkapjes maken voor de vrijwilligers. Ook Grenzeloos Muziek kan niet starten. Zingen is risicovol omdat aerosolen (luchtdeeltjes met minuscule speekseldruppels) vrijkomen die in een afgesloten ruimte het virus kunnen verspreiden over aanzienlijk grotere afstanden dan 1,50 meter.

Het Damiaancentrum wil veilig open gaan. Dat betekent dat we mensen met klachten als hoesten, keelpijn en koorts verzoeken thuis te blijven. Kom met eigen vervoer. Was regelmatig de handen en gebruik desinfecteer. De leidraad bij dit alles zijn de adviezen van het RIVM. Mochten daar wijzigingen in komen dan passen wij ons daaraan aan.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Bloemen in de tuin

De activiteiten in het Damiaancentrum liggen stil, maar de bloemen in de tuin gaan gewoon door.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

IN MEMORIAM

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Tot 1 juni 2020 geen activiteiten in het Damiaancentrum vanwege coronavirus

De AGENDA schort ook op tot 1 juni !!

Geplaatst in Activiteiten | Een reactie plaatsen

SamenBreien

SamenBreien, het woord zegt het eigenlijk al. We zijn een brei- haakclubje. Maar de nadruk ligt bij het woord SAMEN. Gezellig samen bij elkaar komen om onder het genot van een kopje koffie of thee gaan breien of haken. En natuurlijk lekker buurten. We kunnen vast veel van elkaar leren. U kunt uiteraard uw eigen werkje meenemen. Wanneer u momenteel niets om handen heeft, kunt u ook breien of haken voor het goede doel. Hiervoor zijn materialen aanwezig.
Wanneer: elke eerste donderdag van de maand van twee tot vier uur
Bijdrage: 1 euro

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

De beste wensen voor het nieuwe jaar

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Thema-wandelingen: Gesprek-te-Pas

[foto: Eindhovens Dagblad]

Je hoeft geen intellectueel te zijn voor de wereldse onderwerpen. Deelnemers proberen niet om uiteindelijk het juiste antwoord te vinden maar de gesprekken zijn een doel om mensen bijeen te brengen. “Om met elkaar te praten, andere invalshoeken te ontdekken en wellicht een ander standpunt in te nemen”, zegt medeorganisator Hans Lakwijk.

“Voor mij betekenen de gesprekken verdieping”, zegt Marij Zoontjes. ,,Ik kom al verschillende jaren. Ik hoor de verhalen van anderen – die overigens binnenskamers blijven – en ervaar dan hoe goed ik het zelf heb. Mensen spreken zich hier uit, ze bloeien op en worden zelfverzekerder”.

De groep bestaat grotendeels uit senioren maar volgens Piet Fennis gaan de gespreksonderwerpen ook jongeren aan. “Hoe gehoorzaam zijn jongeren aan mode? Aan roken, drugs? Hoe staan ze in het leven tegenover anderen?”

Gesprek te Pas: elke derde zondag van de maand om 10.00 uur.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Boek ‘Domweg gelukkig’

Interview van Omroep Meierij met Hans Lakwijk en Piet Elands

Met de titel ‘Domweg gelukkig’ geven de vijf oud-Damianen, Chris de Bont, Piet Elands, Wim Klein, Hans Lakwijk en Koos Linders kernachtig hun herinneringen weer in een boek dat zaterdag 21 september werd gepresenteerd.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen