NL Doet, samen is gezellig.

Als je met een team van 15 personen de handen uit de mouwen steekt, wordt een schoonmaak-dag ervaren als een feestdag. “Ik vind dit zo gezellig, als jullie dit volgend jaar weer doen, laat ’t maar weten.” aldus een reactie van een deelneemster op de NL Doet-dag van het Damiaancentrum.
En inderdaad, werk wat je thuis liever uitstelt, verandert hier in een leuke job.

En keus genoeg:
ramen lappen, spinnenwebben weghalen, keukenkastjes leegmaken en opnieuw indelen. Maar ook buiten – de regenbuien waren na de eerste koffie voorbij – de haag knippen, alles bijharken, dakgoten leeg. En zelfs de computer is weer opgeschoond omdat dat er op andere dagen nooit van komt. Met broodjes en zelf-gemaakte soep uit eigen keuken konden we de dag tevreden en voldaan afsluiten.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Marianne Bruin, nieuw bestuurslid.

Als nieuw bestuurslid wil ik mij graag kort aan jullie voorstellen. Mijn naam is Marianne Bruin-van Groningen. Ik ben 59 jaar en woon bijna 10 jaar in Sint-Oedenrode. Een aantal jaren geleden ben ik gestopt met betaald werken. Ik zet mij als vrijwilliger in voor diverse organisaties. Tot de sluiting afgelopen jaar was ik betrokken bij de Wereldwinkel in Sint-Oedenrode. In het verlengde daarvan zette ik mij in om de titel Fairtrade-gemeente voor Meierijstad te behalen. De titel is inmiddels uitgereikt. Ik zit nu in het bestuur van de werkgroep Fairtrade-gemeente Meierijstad. Make-A-Wish: al meer dan 10 jaar help ik mee om de liefste wens van ernstig zieke kinderen te vervullen. Voor Twin-Travel ga ik regelmatig mee als begeleider van reizen met blinden en zeer-slechtzienden. In Sint-Oedenrode ben ik lid van het Vrouwennetwerk (voorzitter) en van de Lionsclub. De komende tijd zal ik me verder inwerken en proberen met iedereen kennis te maken.


Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Een nieuwe hobby? Tuinieren bij het Damiaancentrum

Elke maandag komen de deelnemers van De Ontmoetingstuin bij elkaar. Zeker, ze drinken koffie of thee, maar als ze dat gedaan hebben gaan ze aan de slag in de tuin. Niet zonder resultaat. Tijdens de gezamenlijke lunch worden boterhammen en wereldproblemen verorberd. Over 2018 weten zij te melden dat het een “aardig” jaar was. Vooral omdat de aardbeien en aardperen het fantastisch gedaan hebben.En niet op de laatste plaats omdat de aardwormen de biologische composthoop in mest omzetten.De aardappeloogst was wellicht niet zo groot maar ze waren wel uitstekend van smaak.

Het plan is om dit jaar wat meer bloemen te gaan telen. “Keukenpraat” – onze andere activiteit van het Damiaancentrum – heeft gevraagd of ze in elk geval ook peterselie, bieslook, selderij en andere kruiden willen blijven leveren. Dus dit tuinclubje kan nog wel enkele “groene handjes” gebruiken.Het voorjaar, zo’n beetje na carnaval, is een mooi moment om bij de tuingroep aan te sluiten. Interesse? Een keer komen kijken kan gemakkelijk: Elke maandag vanaf 10.00 u. ben je welkom. De koffie staat klaar. Contact: bel of mail Piet Fennis, mob. 06 – 25 00 30 17, @p.fennis@planet.nl

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Keukenpraat

De gezelligste en lekkerste activiteit van ons Damiaancentrum ?
Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Vrijwilliger ! Waar blijf je?


Op zoek naar vrijwilligers
Het Damiaancentrum is een ontmoetingscentrum, een plek waar iedereen welkom is. Alle activiteiten zijn er op gericht om gezellig samen bezig te zijn. En dat kan rondom vele thema’s. Zo wordt er gekookt, getuinierd, er zijn werkplaatsen: hout, fiets en textiel, er wordt gepraat, gezongen, workshops gegeven, enz. Het doel is dus vooral elkaar ontmoeten en bezig zijn. Al deze activiteiten worden met vele vrijwilligers georganiseerd. Om dat alles gemakkelijker te kunnen blijven doen is het Damiaancentrum op zoek naar meer vrijwilligers. Momenteel is dat, met enige spoed, vooral voor: vrijwilliger Bestuur en Secretariaat, vrijwilliger Textielatelier, vrijwilliger PR en een vrijwilliger “wekelijks poetsen Damiaancentrum”. Voor deze laatste taak is zelfs een kleine vrijwilligersvergoeding mogelijk.
Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

‘t Onderonsje

Hallo, wij zijn Karin, Petra, Jeanne en Corrie. Wij zijn vrijwilligers bij het Damiaancentrum aan de Schijndelseweg 46. Twee keer per maand organiseren wij daar het Onderonsje. Gewoon gezellig bij elkaar zijn, niets is verplicht. De nadruk ligt op het contact met elkaar en op gezelligheid. We hebben verschillende activiteiten, bloemschikken, knutselactiviteiten, bingo, verhalen vertellen en luisteren naar muziek. Ook gaan we regelmatig lekker eten, waarbij we eerst samen de maaltijd bereiden. Kortom een hoop gezelligheid, een luisterend oor en nieuwe mensen ontmoeten.

Karin / Jeanne
Corrie / Petra

Op donderdag 31 januari wordt het zeker weer druk in de keuken van het Damiaancentrum. De deelnemers gaan zelf een stamppottenbuffet klaarmaken. Een echte keukenprins(es) hoef je niet te zijn. Het gaat ook om het samen bezig zijn en de gezelligheid van het gezamenlijk eten. Tijd: 10.00-13.30 uur. Kosten: € 6, –

Kom een keer bij ons kijken. In de MooiRooikrant staat steeds wat we gaan doen. Als je 55-plus bent en je hebt zin om mee te doen, kun je meedoen. Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers. Voor deze activiteit is het nodig dat je je aanmeldt, graag vóór 28 januari. Voor het aanmelden of informatie kun je altijd contact opnemen met Karin van Vlerken telnr.0413-475008 of met Petra Vesters telnr. 0413-479308 of je kunt een mail sturen naar <petrav@kpnmail.nl> Wij hopen je op korte termijn te mogen ontmoeten.

Geplaatst in Uncategorized | 1 reactie

Activiteiten januari

 

Vanaf 7 januari wordt het programma van het Damiaancentrum in het nieuwe jaar hervat. Iedereen kan aansluiten bij de activiteiten. Op maandagochtend wordt er in de tuin gewerkt en ’s middags zijn de fiets- en houtwerkplaats open. Een bijzondere activiteit vindt plaats op dinsdagavond 15 januari. Dat is de liederentafel met een praatje onder de naam: Grenzeloos Muziek. De muzikale leider hiervan is Peter v.d. Hoogenhof (foto). Hij probeert alle verzoeknummers thuis in te studeren en zorgt dat iedereen via een beamer-projectie de teksten meteen kan lezen. Om de liedjes te ondersteunen maakt hij gebruik van accordeon, gitaar of keyboard. Veel steun heeft hij aan Corrie Visser, die ook nog lid is van een ander koor. Zij zorgt bovendien als gastvrouw voor het bakkie koffie of kopje thee. Deze avonden vinden plaats op elke tweede dinsdag van de maand. Eigen bijdrage één euro. Peter is op zoek naar nog een andere muzikant om deze avonden samen nog gezelliger te maken. Contact email: <tintin.peter@gmail.com>

De tweede activiteit is het zogenaamde Onderonsje. Nieuw in 2019 is dat de Onderonsjes vanaf januari voortaan tweemaal in de maand georganiseerd zullen worden. Dat is dan veelal de tweede en vierde donderdag van de maand. Op donderdag 17 januari (14.00 – 16.00 u.) zal Henny van Schijndel aan de hand van foto’s vertellen hoe het leven in de Meierij er vroeger uitzag. Het Onderonsje verderop in januari is op 31 januari. De bijdrage voor de Onderonsjes is meestal drie euro. Meer informatie bij: Karin van Vlerken: 0413-475008 of Petra Vesters: 0413-479308. Het hele jaarprogramma is te vinden op deze site onder: <groepen> → “Onderonsje”.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

De beste wensen voor het nieuwe jaar!

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Omroep Meierij bij Keukenpraat in het Damiaancentrum


Samen koken en samen eten: een perfecte manier om nieuwe mensen te ontmoeten en heerlijke nieuwe gerechten uit te proberen.

Het Damiaancentrum in Sint-Oedenrode is een ontmoetingscentrum waar iedereen welkom is. Hoe kun je mensen het beste met elkaar in contact brengen, door samen een lekkere maaltijd te bereiden. Want als je samen kookt of samen eet ga je automatisch met elkaar in gesprek. Op het Damiaancentrum worden dan ook regelmatig activiteiten georganiseerd die te maken hebben met eten. En ook niet onbelangrijk: het is nooit duur, ook mensen met een kleine beurs kunnen mee doen.

Bekijk de video op de site van Omroep Meierij

Geplaatst in Activiteiten | Een reactie plaatsen

De decemberactiviteiten

December-activiteiten Damiaancentrum

De decembermaand is ook voor het Damiaancentrum een drukke tijd. Behalve de wekelijkse Ontmoetingstuin, Fiets-, hout- en textielwerkplaats zijn er deze maand nog de volgende bijeenkomsten:

Gesprek te Pas, zondag 16 dec. Dit keer praten we tijdens een Kerstontbijt over de kersttoespraak 2017 (vorig jaar) van koning Willem-Alexander. Welk fragment trof jou in het bijzonder? Is er iets van de hoop uitgekomen? Bijdrage ongeveer 5 euro p.p.,jouw bijdrage is naar draagkracht. (10.00 – 12.00 u.) Contact: 0413-291200 of 06-10223044

Keukenpraat, dinsdag 18 dec. Samen koken, samen eten, leerzaam en gezellig. (10.00 –13.00 u.) Dit keer gratis, er is voldoende in kas van het voorbije jaar. Contact: <keukenpraatdamiaan@gmail.com>

Het Onderonsje, donderdag 20 dec. Samen een Kerst-creatie maken en daarna een heerlijke lunch met soep en lekkere broodjes. (10.00 – 13.30 u.) Bijdrage 6euro. Contact: Karin v. Vlerken: 0413-475008.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen