Weer gezellig samen zingen

‘We gaan weer zingen!’ zegt Corrie Visser enthousiast. ‘Helaas heeft Grenzeloos Muziek afgelopen periode stil gelegen. Maar nu kan het weer. Op dinsdagavond 1 maart is onze eerste bijeenkomst. Ik heb er heel veel zin in en ik hoop die avond weer heel veel mensen te mogen begroeten!’

Corrie is vrijwilliger van het Damiaancentrum. Ze legt uit: ‘Het Damiaancentrum wil mensen bij elkaar brengen door het organiseren van gezellige activiteiten. Een van die activiteiten is Grenzeloos Muziek, een bijzondere liedjestafel, waarbij mensen van allerlei leeftijden met elkaar zingen en muziek maken. Iedere eerste dinsdag van de maand komen we bij elkaar op het Damiaancentrum. We zorgen dan dat er koffie en thee klaarstaat.
Per avond selecteren we een aantal liedjes. De teksten van de nummers worden uitgedeeld, zodat iedereen mee kan zingen. We worden begeleid door accordeonist Marjo van Zutven. Tijdens de avond is er natuurlijk ook altijd ruimte om je eigen favoriete liedjes in te brengen. Het leuke van onze opzet is dat iedereen die wil, aan kan schuiven. De lat ligt niet hoog. Je hoeft niet goed te kunnen zingen om mee te doen. Het gaat niet om zangkwaliteiten, het gaat om gezellig samen bezig zijn. De liedjes zijn vaak ook een mooie aanleiding om herinneringen op te halen en ervaringen uit te wisselen. Mensen die een instrument bespelen worden van harte uitgenodigd dat mee te brengen.’ Grenzeloos Muziek vindt iedere eerste dinsdag van de maand plaats. Op dinsdag 1 maart is de eerste bijeenkomst. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Deelname is gratis, voor de koffie en thee wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Kom gezellig langs en zing mee!

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Weer gezellig samen zingen

Damiaancentrum weer volop in bedrijf

Het kan weer! Diverse activiteiten van het Damiaancentrum zijn weer opgestart. Er is dus van alles te doen in het ontmoetingscentrum: van tuinieren tot creatief bezig zijn en van fietsen herstellen tot meedoen met een themawandeling.

Op drie verschillende dagen zijn er groepjes beeldhouwers bezig. In de hobbywerkplaats werken ze vol enthousiasme aan creaties van steen of hout; ze hebben geen les, maar geven elkaar tips en advies. Iedere maandag is de tuingroep aan het werk. In deze tijd wordt er gesnoeid en worden er onderhoudswerkzaamheden gedaan, maar er is ook al weer aandacht voor planten, bollen en zaaigoed. In de fietsenwerkplaats wordt er dan lekker gewerkt onder het genot van een vrolijk muziekje. Oude fietsen krijgen daar een tweede leven. Deze zijn bedoeld voor een goed doel of voor mensen met een smalle beurs.

Iedere woensdagochtend is er een inloopochtend. Vrijwilligers van het Damiaancentrum verwelkomen de bezoekers dan met een kopje koffie. Ze vertellen graag over het Damiaancentrum en maken een praatje met hun gasten.

Op donderdagen (twee keer in de maand) gaat ’t Onderonsje weer van start: gezellig samen (creatief) bezig zijn. Ook de groep van SamenBreien komt weer bij elkaar, op de eerste donderdag van de maand. De deelnemers breien (of haken) niet alleen voor zichzelf, maar ook voor het goede doel. En gelukkig kan ook het Textielatelier weer van start. De deelnemers leren daar onder begeleiding van vrijwilligers kledingstukken te maken of te vermaken. Tot slot gaat ook de themawandeling van Gesprek te Pas (derde zondag van de maand) weer door.

Voor alle activiteiten geldt: samen bezig zijn, de zinnen verzetten, aandacht voor elkaar, dat is waar het om draait. En natuurlijk is iedereen welkom. Het Damiaancentrum houdt zich vanzelfsprekend aan de coronamaatregelen. Er wordt 1,5 meter afstand gehouden, binnen blijven mensen zoveel mogelijk zitten en er wordt een mondkapje gedragen tijdens het lopen.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Damiaancentrum weer volop in bedrijf

Het Damiaancentrum mag weer open.

Het Damiaancentrum mag weer open vanaf 26 januari.

Helaas gelden er nog wel enkele beperkingen, zoals:

– draag een mondkapje bij binnenkomst;

– houdt 1,50 meter afstand;

– draag een mondkapje waar voldoende afstand houden niet mogelijk is;

– blijf thuis bij klachten en laat u direct testen bij de GGD of doe een zelftest;

– zorg voor voldoende frisse lucht.

Aangezien we 1,50 meter afstand moeten houden is het aantal deelnemers dat tegelijkertijd aanwezig mag zijn beperkt tot maximaal 10 personen, inclusief de vrijwilligers.

Op de agenda hiernaast is te zien welke activiteiten weer zijn opgestart.

We hopen dat zoveel mogelijk mensen weer snel hun weg naar het Damiaancentrum weten te vinden.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Het Damiaancentrum mag weer open.

Damiaancentrum gesloten voor alle activiteiten.

Gelet op de nieuwe coronamaatregelen, die in de persconferentie van zaterdag 18 december jl.  zijn aangekondigd, is het Damiaancentrum tot en met vrijdag 14 januari gesloten voor alle activiteiten. Wij hopen jullie zo snel mogelijk in het nieuwe jaar weer te mogen ontmoeten.

Voor nu wensen wij iedereen fijne kerstdagen, een mooie jaarwisseling en een goed, succesvol en vooral gezond 2022!

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Damiaancentrum gesloten voor alle activiteiten.

Altijd een warm welkom

De kersttijd is bij uitstek de tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken. Zo ook bij het Damiaancentrum. Voorzitter Piet van den Tillaart: ‘Hier op het Damiaancentrum bekijken we alles graag van de zonnige kant en richten we ons op wat mogelijk is. We hebben nu in plaats van een grootschalige kerstviering met al onze vrijwilligers, enkele kleine kerstbijeenkomsten georganiseerd. We kunnen elkaar dan niet allemaal tegelijk zien en spreken, maar we zijn dan toch even bij elkaar om gezellig even het jaar door te nemen. Ondanks dat er afgelopen jaar veel níet is doorgegaan, kunnen we terugkijken op een mooi jaar. Want dankzij de inzet, creativiteit en positieve instelling van onze vrijwilligers is er ook veel wél doorgegaan. Zij vonden dan toch een manier om een workshop of bijeenkomst te organiseren. Bij ’t Onderonsje, SamenBreien, de beeldhouwgroep Keimoi en het Textielatelier, kwamen ze bijvoorbeeld bij elkaar in kleine groepjes en de bijeenkomsten van Gesprek te Pas werden soms buiten in plaats van binnen gehouden. De tuinploeg heeft het hele jaar door veel werk verzet, evenals de Fietsenwerkplaats. Daar zijn tientallen oude fietsen opgeknapt voor goede doelen. Hopelijk kunnen we volgend jaar ook weer samen koken bij Keukenpraat, samen zingen bij Grenzeloos Muziek en weer een Senioren Vakantieweek organiseren.
Ik ben heel trots op onze vrijwilligers, het zijn gouden mensen. Zij zetten zich in om iedereen die bij ons op het Damiaancentrum komt, een warm welkom te geven en zorgen dat iedereen zich op z’n gemak voelt. Ze creëren een gemoedelijke, huiselijke sfeer en  – heel belangrijk – hebben oprecht aandacht voor mensen. Zo dragen ze in feite het gedachtegoed van Pater Damiaan uit, voor hem waren alle mensen gelijk en verdiende iedereen het om gezien en gehoord te worden.

Namens het Damiaancentrum wens ik iedereen fijne feestdagen toe. We gaan vol vertrouwen en hoop het nieuwe jaar in. We hopen dan weer veel mensen in ons centrum te mogen ontmoeten en blij te kunnen maken met onze activiteiten.’

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Altijd een warm welkom

Damiaancentrum ook in december open

Het Damiaancentrum is een ontmoetingscentrum. Het is een plek waar mensen elkaar treffen in een gemoedelijke, huiselijke sfeer. Er worden iedere week diverse activiteiten georganiseerd. Ook in deze coronatijd proberen de vrijwilligers die het centrum runnen zoveel mogelijk dingen door te laten gaan. Want ze vinden het belangrijk dat mensen elkaar kunnen blijven ontmoeten, gezellig een praatje kunnen maken of gewoon samen een kopje koffie kunnen drinken.

Niet alle reguliere bezigheden kunnen doorgaan, maar in deze donkere decembermaand is er nog volop te doen. Zo is er iedere maandag een groepje in de tuin aan het werk. In deze tijd wordt er onder andere gesnoeid, worden er bladeren geveegd en onderhoudswerkzaamheden gedaan. Ook in de fietsenwerkplaats wordt er op maandagmiddag lekker gewerkt. Oude fietsen worden daar opgeknapt, vaak voor een goed doel of voor mensen met een smalle beurs. In de hobbywerkplaats is op dezelfde tijd een beeldhouwgroepje actief. Daar wordt enthousiast gehakt, gevijld en geschuurd om leuke creaties te maken uit steen.
Iedere woensdagochtend is er een inloopochtend. Vrijwilligers van het Damiaancentrum verwelkomen de bezoekers dan met een kopje koffie. Ze vertellen graag over het Damiaancentrum en maken een praatje met hun gasten. Iedereen is welkom. Ook de themawandeling van Gesprek te Pas (derde zondag van de maand) gaat door. Voor alle activiteiten geldt: samen bezig zijn, de zinnen verzetten, aandacht voor elkaar, dat is waar het om draait.

Het Damiaancentrum houdt zich aan de coronamaatregelen. Er wordt 1,5 meter afstand gehouden, binnen blijven mensen zoveel mogelijk zitten en er wordt een mondkapje gedragen tijdens het lopen.

Bent u geïnteresseerd in een van onze activiteiten? Of wilt u graag eens kennismaken met het Damiaancentrum? Loop dan gerust binnen!

Op www.damiaancentrum.nl houden we u via de agenda op de hoogte van de bijeenkomsten die er plaatsvinden. Voor meer informatie kunt u ook een mail sturen naar: info@damiaancentrum.nl of bellen naar 06 413 59 554 (Piet van den Tillaart).

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Damiaancentrum ook in december open

Vazen versieren bij ‘t Onderonsje

’t Onderonsje is al sinds jaar en dag een bruisende activiteit van het Damiaancentrum. Twee keer per maand op donderdag is iedereen vanaf 55 jaar van harte welkom om daaraan deel te nemen. De vrijwilligers van het Damiaancentrum doen hun best om steeds een nieuwe bezigheid te verzinnen. Zo wordt er bijvoorbeeld geknutseld, gekookt, wordt er mindfulness gegeven, worden er verhalen verteld, kaarten of bloemstukken gemaakt. Aanstaande donderdag, 25 november, staat er ‘decoupage’ op het programma. Decoupage is de kunst van het decoreren van een voorwerp door er papieren afbeeldingen op te plakken. Donderdag worden er vazen versierd met servetten in kerstsfeer. Onder het genot van een kopje koffie of thee en een lekkere traktatie gaan we gezellig aan de slag. Door de bonte verscheidenheid aan servetten zijn er mogelijkheden genoeg om een kleurrijke, creatieve vaas te maken. Als de vaas helemaal beplakt en gevernist is, kan er nog een lampje ingedaan worden. Zo ontstaat een leuke en sfeervolle kerstverlichting.


Het Damiaancentrum houdt zich aan de coronamaatregelen. Voor het ontmoetingscentrum betekent dit dat er 1,5 meter afstand gehouden wordt, dat mensen zoveel mogelijk blijven zitten en dat er binnen een mondkapje gedragen wordt bij het lopen. De groepsgrootte is nu beperkt tot 8 personen.

Om toch zo veel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen mee te doen, is besloten om twee bijeenkomsten te houden: een in de ochtend – van 10.00 tot 12.00 uur – en een in de middag van 14.00 tot 16.00 uur. Aanmelden is verplicht.

Als u zin hebt om donderdag in een klein groepje gezellig een paar uurtjes te knutselen, kunt u zich telefonisch of per e-mail opgeven bij Petra Vesters, tel: 0413-479308 of 06-10068676, e-mail: petrav@knpmail.nl. De kosten zijn € 3,- voor materialen en koffie. Als u nog vragen hebt, kunt u ook bij Petra terecht.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Vazen versieren bij ‘t Onderonsje

Bedankt voor jullie deelname aan Rabo ClubSupport!

Naam: Stichting Damiaancentrum Nederland
Bestedingsdoel: Vakantieweek eenzame senioren
Bedrag: € 402,78

Wij wensen Stichting Damiaancentrum Nederland veel succes bij de realisatie van het bestedingsdoel.
Met vriendelijke groet,
Directeur coöperatieve Rabobank
Tatjana Schreuder-Tijhuis.

Wij bedanken de Rabobank en alle mensen die hun stem aan het Damiaancentrum hebben gegeven heel hartelijk.

Bestuur Damiaancentrum.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Bedankt voor jullie deelname aan Rabo ClubSupport!

Coronamaatregelen

Vrijdagavond 12 november zijn door de regering nieuwe coronamaatregelen afgekondigd.
Aangezien in het Damiaancentrum een coronatoegangsbewijs niet verplicht is gaat m.i.v. zaterdag 13 november opnieuw de 1,50 m afstandsregel gelden. Alle werkgroepen zullen hier rekening mee moeten houden.

Wanneer voor een werkgroep de 1,50 m afstand niet realiseerbaar is, kan deze activiteit zeker tot 4 december geen doorgang vinden. Het is aan de coördinator van elke werkgroep om te bepalen of en op welke manier hun activiteit  door kan gaan.
Uiteraard blijft hierbij tevens gelden:
–  Blijf thuis bij verkoudheid of andere corona-gerelateerde klachten.
–  Geen handen schudden.
–  Laat de deelnemers zo veel mogelijk op hun plaats zitten en zo weinig mogelijk rondlopen.
–  Handen ontsmetten bij binnenkomst  en regelmatig de handen wassen verplicht.
–  Heb en houd aandacht voor elkaar.
–  Zorg voor een goede ventilatie.
– Diegene die niet op hun plaats zitten dienen een mondkapje te dragen.

Laten we hopen dat het bij deze lockdown van 3 weken blijft, zodat we iedereen weer spoedig in ons mooie Damiaancentrum kunnen ontmoeten.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Coronamaatregelen

Beeldhouwen in een ontmoetingscentrum: Keimoi

In de hobbywerkplaats van het Damiaancentrum huist sinds kort een beeldhouwgroep – Keimoi. Deze nieuwe werkgroep van het ontmoetingscentrum bestaat uit enthousiastelingen die graag creatief bezig zijn met steen. Zij halen met name voldoening uit het handmatig bewerken van steen, bijvoorbeeld speksteen, albast of serpentijn. En natuurlijk speelt voor hen de gezelligheid een grote rol, lekker samen bezig zijn en gezellig kunnen kletsen.
‘We hebben geen les,’ zegt vrijwilliger Elli de Rijk, ‘we zijn gewoon maar begonnen. Ieder van ons heeft stenen en wat gereedschap aangeschaft en is daarmee aan de slag gegaan. Een van ons heeft wel jarenlang les gehad, dus zij is onze vraagbaak. En verder helpen en adviseren we elkaar. Het gaat ons niet zozeer om een fantastisch resultaat, maar om het samen bezig zijn. De hobbywerkplaats van het Damiaancentrum is voor onze groep een geweldige plek, hier kunnen we naar hartenlust hakken, vijlen en schuren. Het mag hier stoffig worden. Uiteraard staat de deur van de werkplaats open voor anderen. Het Damiaancentrum is immers een ontmoetingscentrum en is er voor iedereen.’

Ben je geïnteresseerd in het werken met steen? De beeldhouwers van Keimoi zijn er op maandag- en donderdagmiddag, van 13.30 – 16.00 uur.
Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen en kan natuurlijk aanschuiven. Er ligt altijd wel een steentje voor je klaar. En ook de koffie staat klaar!
Voor de koffie/thee wordt een bijdrage van € 2,- per keer gevraagd.

Meer informatie: Elli de Rijk, tel: 06 4434 6449 of info@damiaancentrum.nl

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Beeldhouwen in een ontmoetingscentrum: Keimoi