Keukenpraat

De gezelligste en lekkerste activiteit van ons Damiaancentrum ?
Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Vrijwilliger ! Waar blijf je?


Op zoek naar vrijwilligers
Het Damiaancentrum is een ontmoetingscentrum, een plek waar iedereen welkom is. Alle activiteiten zijn er op gericht om gezellig samen bezig te zijn. En dat kan rondom vele thema’s. Zo wordt er gekookt, getuinierd, er zijn werkplaatsen: hout, fiets en textiel, er wordt gepraat, gezongen, workshops gegeven, enz. Het doel is dus vooral elkaar ontmoeten en bezig zijn. Al deze activiteiten worden met vele vrijwilligers georganiseerd. Om dat alles gemakkelijker te kunnen blijven doen is het Damiaancentrum op zoek naar meer vrijwilligers. Momenteel is dat, met enige spoed, vooral voor: vrijwilliger Bestuur en Secretariaat, vrijwilliger Textielatelier, vrijwilliger PR en een vrijwilliger “wekelijks poetsen Damiaancentrum”. Voor deze laatste taak is zelfs een kleine vrijwilligersvergoeding mogelijk.
Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

’t Onderonsje

Hallo, wij zijn Karin, Petra, Jeanne en Corrie. Wij zijn vrijwilligers bij het Damiaancentrum aan de Schijndelseweg 46. Twee keer per maand organiseren wij daar het Onderonsje. Gewoon gezellig bij elkaar zijn, niets is verplicht. De nadruk ligt op het contact met elkaar en op gezelligheid. We hebben verschillende activiteiten, bloemschikken, knutselactiviteiten, bingo, verhalen vertellen en luisteren naar muziek. Ook gaan we regelmatig lekker eten, waarbij we eerst samen de maaltijd bereiden. Kortom een hoop gezelligheid, een luisterend oor en nieuwe mensen ontmoeten.

Karin / Jeanne
Corrie / Petra

Op donderdag 31 januari wordt het zeker weer druk in de keuken van het Damiaancentrum. De deelnemers gaan zelf een stamppottenbuffet klaarmaken. Een echte keukenprins(es) hoef je niet te zijn. Het gaat ook om het samen bezig zijn en de gezelligheid van het gezamenlijk eten. Tijd: 10.00-13.30 uur. Kosten: € 6, –

Kom een keer bij ons kijken. In de MooiRooikrant staat steeds wat we gaan doen. Als je 55-plus bent en je hebt zin om mee te doen, kun je meedoen. Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers. Voor deze activiteit is het nodig dat je je aanmeldt, graag vóór 28 januari. Voor het aanmelden of informatie kun je altijd contact opnemen met Karin van Vlerken telnr.0413-475008 of met Petra Vesters telnr. 0413-479308 of je kunt een mail sturen naar <petrav@kpnmail.nl> Wij hopen je op korte termijn te mogen ontmoeten.

Geplaatst in Uncategorized | 1 reactie

Activiteiten januari

 

Vanaf 7 januari wordt het programma van het Damiaancentrum in het nieuwe jaar hervat. Iedereen kan aansluiten bij de activiteiten. Op maandagochtend wordt er in de tuin gewerkt en ’s middags zijn de fiets- en houtwerkplaats open. Een bijzondere activiteit vindt plaats op dinsdagavond 15 januari. Dat is de liederentafel met een praatje onder de naam: Grenzeloos Muziek. De muzikale leider hiervan is Peter v.d. Hoogenhof (foto). Hij probeert alle verzoeknummers thuis in te studeren en zorgt dat iedereen via een beamer-projectie de teksten meteen kan lezen. Om de liedjes te ondersteunen maakt hij gebruik van accordeon, gitaar of keyboard. Veel steun heeft hij aan Corrie Visser, die ook nog lid is van een ander koor. Zij zorgt bovendien als gastvrouw voor het bakkie koffie of kopje thee. Deze avonden vinden plaats op elke tweede dinsdag van de maand. Eigen bijdrage één euro. Peter is op zoek naar nog een andere muzikant om deze avonden samen nog gezelliger te maken. Contact email: <tintin.peter@gmail.com>

De tweede activiteit is het zogenaamde Onderonsje. Nieuw in 2019 is dat de Onderonsjes vanaf januari voortaan tweemaal in de maand georganiseerd zullen worden. Dat is dan veelal de tweede en vierde donderdag van de maand. Op donderdag 17 januari (14.00 – 16.00 u.) zal Henny van Schijndel aan de hand van foto’s vertellen hoe het leven in de Meierij er vroeger uitzag. Het Onderonsje verderop in januari is op 31 januari. De bijdrage voor de Onderonsjes is meestal drie euro. Meer informatie bij: Karin van Vlerken: 0413-475008 of Petra Vesters: 0413-479308. Het hele jaarprogramma is te vinden op deze site onder: <groepen> → “Onderonsje”.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

De beste wensen voor het nieuwe jaar!

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Omroep Meierij bij Keukenpraat in het Damiaancentrum


Samen koken en samen eten: een perfecte manier om nieuwe mensen te ontmoeten en heerlijke nieuwe gerechten uit te proberen.

Het Damiaancentrum in Sint-Oedenrode is een ontmoetingscentrum waar iedereen welkom is. Hoe kun je mensen het beste met elkaar in contact brengen, door samen een lekkere maaltijd te bereiden. Want als je samen kookt of samen eet ga je automatisch met elkaar in gesprek. Op het Damiaancentrum worden dan ook regelmatig activiteiten georganiseerd die te maken hebben met eten. En ook niet onbelangrijk: het is nooit duur, ook mensen met een kleine beurs kunnen mee doen.

Bekijk de video op de site van Omroep Meierij

Geplaatst in Activiteiten | Een reactie plaatsen

De decemberactiviteiten

December-activiteiten Damiaancentrum

De decembermaand is ook voor het Damiaancentrum een drukke tijd. Behalve de wekelijkse Ontmoetingstuin, Fiets-, hout- en textielwerkplaats zijn er deze maand nog de volgende bijeenkomsten:

Gesprek te Pas, zondag 16 dec. Dit keer praten we tijdens een Kerstontbijt over de kersttoespraak 2017 (vorig jaar) van koning Willem-Alexander. Welk fragment trof jou in het bijzonder? Is er iets van de hoop uitgekomen? Bijdrage ongeveer 5 euro p.p.,jouw bijdrage is naar draagkracht. (10.00 – 12.00 u.) Contact: 0413-291200 of 06-10223044

Keukenpraat, dinsdag 18 dec. Samen koken, samen eten, leerzaam en gezellig. (10.00 –13.00 u.) Dit keer gratis, er is voldoende in kas van het voorbije jaar. Contact: <keukenpraatdamiaan@gmail.com>

Het Onderonsje, donderdag 20 dec. Samen een Kerst-creatie maken en daarna een heerlijke lunch met soep en lekkere broodjes. (10.00 – 13.30 u.) Bijdrage 6euro. Contact: Karin v. Vlerken: 0413-475008.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Steun de vakantieweek voor senioren

Ook dit jaar doet het Damiaancentrum weer mee met de Clubkas-actie van de Rabobank. Leden, dus niet zomaar als je enkel klant bent, kunnen daaraan meedoen. Zij krijgen bericht en een stemkaart. Ben je lid van de Rabobank? Geef dan je stem aan het Damiaancentrum. Ken je mensen die lid zijn: geef hen de tip om op ons te stemmen! De stemming vindt plaats van 15-30 november.
We willen dit jaar als speciaal doel de “Senioren-vakantie-week” naar voren schuiven, die – zoals je misschien weet – elk jaar in april gehouden wordt. Het Damiaancentrum organiseert deze midweek voor mensen die door omstandigheden niet op vakantie kunnen gaan.
Zorg voor een zieke partner, zelf ziek geweest, weinig contacten, kunnen redenen zijn om aan deze week deel te nemen. Voor een enthousiast verslag van de week dit jaar, zie het bericht hieronder van 21 april.

Geplaatst in Senioren | Een reactie plaatsen

Een nieuwe site

Welkom bij de nieuwe site.

De vorige versie is gecrasht en hebben we niet meer kunnen herstellen. Vandaar dat we opnieuw zijn begonnen en de frequente bezoeker zal het groeiproces kunnen volgen.
Op de eerste plaats is de agenda met de activiteiten er weer en vindt u onder ‘Groepen’ informatie over de vele werkgroepen. Bij ‘Over ons’ vindt u een pagina waar u de brochure en flyers kunt raadplegen.

Plaats hier rustig een reactie zodat we de website nog kunnen verbeteren of uitbreiden.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Nationaal Integratiediner

Op 11 oktober jl. heeft het Nationaal Integratiediner voor de achtste keer plaatsgevonden.
Rond 18.00 uur hadden zich zo’n  50 mensen afkomstig uit Syrië, Irak, Palestina, Polen, China en Nederland verzameld in het Damiaancentrum. Iedereen had iets te eten meegebracht uit zijn of haar eigen cultuur.
Piet van de Tillaart (voorzitter Damiaancentrum) heette alle gasten welkom en vertelde o.a. dat er in 2011 nog maar 650 mensen meededen, in 2017 vierden meer dan 25.000 mensen op zo’n 300 locaties door heel Nederland het Nationaal Integratiediner.

Onze vrijwilligers hadden onder leiding van Corrie de tafels in de grote zaal keurig klaargezet en versierd met een bloemetje. De meegebrachte gerechten werden in buffetvorm in de kleine zaal uitgestald, zodat iedereen haar of zijn keuze kon maken.

Er was keuze uit diverse voorgerechten, zoals pompoensoep of tomaatjes met pesto en couscous, meerdere hoofdgerechten, waaronder kip met ui en ketjap, camembert-taart met broccoli en vegetarische lasagne en tot slot een zoet Chinees nagerecht, ijs of Mhalbia, een Tunesisch dessert op basis van witte rijst, melk en kersen. Keuze genoeg dus.
Het meest bijzondere van het Integratiediner was, dat er veel nieuwe deelnemers aanwezig waren mensen die voor de eerste keer kennis maakten met het Damiaancentrum. Nadat onze vrijwilligers de afwas hadden gedaan en alles was opgeruimd, ging iedereen met een voldaan gevoel naar huis.
Piet v.d. Tillaart

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen